Kaposmérő - 7521- Kaposmérői hírek - honlap - program - csatorna - iskola - óvoda

Keresés
gyengénlátó változat

A tartalomhoz

Református Egyházközség Kaposmérő

Civil élet

Kaposmérői Református Egyházközség
7521 Kaposmérő, Hunyadi u. 7. Térkép

Lelkipásztor:
Kutasiné Molnár Boglárka

Istentisztelet: minden vasárnap 11.00 órától

Telefon: 82/477-060; 06/30-339 2261
E-mail: boge-c@freemail.hu


Kattintson a képre!

A Református Gyülekezet hírei

Gyülekezetünk közelmúltjából két fontos eseményt emelnék ki.

Május 2-án, Édesanyák vasárnapján látta vendégül gyülekezetünk a Pápai Református Teológiai Akadémia nyolc egyetemi hallgatóját, akiket Fazekas Krisztián senior vezetett.
A szombati nap inkább "szakmai" jellegű volt. Nagytiszteletű Kutasiné Molnár Boglárka lelkipásztorunk beszélt gyülekezetünk múltjáról, közelmúltjáról és jelenéről, a lelkészi szolgálat szépségéről és mélységeiről. A délután folyamán a fiatal lelkész-jelöltek látogatást tettek Mezőcsokonyán, ahol Zelenák István gondnok úr megmutatta a templomot és az egykori parókiát.

Vasárnap délelőtt az igehirdetés szolgálatát Nagytiszteletű Dr. Kocsev Miklós egyetemi tanár végezte. Jézus és a samáriai asszony története alapján a találkozásról hallhattunk prédikációt. A cantate vasárnap alkalmából a teológiai hallgatók szavalatokkal és énekekkel szolgáltak közöttünk.

A bográcsos ebéd után gyülekezeteink asszonyainak jóvoltából süteménnyel gazdagon megrakodva indultak vissza a fiatalok Pápára. Búcsúzóul a 134. zsoltár hangjai csendültek fel: "Megáldjon téged az Isten..."
Az istentisztelet perselyes adományát a Pápai Református Teológiai Akadémia számára ajánlotta fel a gyülekezet.
Köszönet azoknak a gyülekezeti tagoknak, akik a teológushallgatók szállásáról és ellátásról gondoskodtak, valamint gyülekezetünk asszonyainak a süteménysütésért. Isten áldja meg életüket!

Május 13-án, áldozócsütörtökön négyen tettek konfirmációi fogadalmat gyülekezetünkben. Három ifjú: Béczi Dóra, Tulipán Bálint, Papp Dániel és egy felnőtt, Horváth Tibor.
Szorgalmas felkészülésük után tudásukat a presbitérium előtt bizonyították presbiteri gyűlés keretében, majd az ünnepi istentiszteleten megvallották hitüket és ígéretet tettek hűségükről.


Az ünnepi istentiszteleten először és elsőként ők vettek úrvacsorát.
Az Úr lelke segítse őket fogadalmuk megtartásában!

Korontai Ágota gondnok (Megjelent a Szabad Nap kiadvány 2010 júliusi számában)

Somogyi Református Egyházmegye honlapja

Kezdőoldal | Közösség | Hasznos | Intézmények | Civil élet | Közélet | Oldaltérkép

Keresés

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe
Kaposmérő mobil honlap