Kaposmérő - 7521- Kaposmérői hírek - honlap - program - csatorna - iskola - óvoda

Keresés
gyengénlátó változat

A tartalomhoz

Szennyvíz - Csatorna - Viziközmű alakult Kaposmérőben - Költségek

Közélet

Szennyvíz GYÍK = Gyakran Ismételt Kérdések

Mennyibe kerül a csatlakozás a csatornahálózathoz?

  • Egy összegben (2012.04.15-ig) 180.000 Ft.
  • 5 éves részletfizetéssel: 234.000 Ft (60 hónapig havi 3.900 Ft)
  • Lakás-takarékpénztárral: 216.440 Ft. (158.840 Ft LTP + 1.200 Ft/hó a társulatnak)


Milyen hosszú csatorna hálózat épül Kaposmérőben?
10 km, pontosan 9876 méter.

Hány bekötés létesülhet az új csatornahálózaton?

793 db.

Milyen tisztítási technológiát alkalmaz a kaposmérői szennyvíztisztító üzem?
Organica típusú tisztítás lényege, hogy az üvegházszerű épületbe telepített növények gyökérzete életteret biztosít élőlények (mikroorganizmusok, csigák, rákok) számára, amelyek a szerves anyagok lebontását végzik.

Hogyan alakul meg a víziközmű társulat Kaposmérőben?
A víziközmű társulat létrehozása meghatalmazottak segítségével kerül megvalósításra.
A társulat létrehozását előzetes szándéknyilatkozat aláírásával támogató ingatlantulajdonosokat (és érdekeiket) írásos meghatalmazással bárki képviselheti, de egy meghatalmazott maximum 100 egységet képviselhet.

Hány ingatlantulajdonos részvétele szükséges a viziközmű társulat megalakításához?
A víziközmű társulat létrehozásához az ingatlantulajdonosok 67 %-nak a belépése szükséges.

Mi történik azokkal, akik nem csatlakoznak a viziközmű társulathoz az alapításakor?
A többi ingatlantulajdonosnak is be kell fizetnie a hozzájárulást, mert a többség akarata érvényesül a vonatkozó jogszabály alapján. (1995. évi LVII. Törvény)

Ha megalakul a viziközmű társulat, akkor mindenkinek meg kell-e fizetni a csatlakozási díjat, függetlenül attól, hogy belépett-e a víziközmű társulatba?
Igen. Függetlenül a tagságtól, minden ingatlantulajdonosnak be kell fizetni az érdekeltségi hozzájárulást. A társulat közfeladatot lát el, ezért a nem fizető tagoktól és nem tagoktól adók módjára behajthatja, ami letiltást, végrehajtást, vagy végső esetben jelzálogot is jelenthet az ingatlanra. (160/1995. Korm. rendelet)

Szennyvíz csatorna kalkulátor Kaposmérő - Számold ki a csatorna költségeket, mennyit fizetsz évek alatt, ha szippantasz, csatornázol vagy tisztítót építesz.

Véleményt, javaslatot kérek!


Az előző és jelenlegi képviselő-testület erőfeszítéseinek köszönhetően sikeres szennyvízcsatorna pályázatot tudhat magáénak Kaposmérő.
A kaposmérői csatornázás előkészítéséről, pályázatról, önerőről és egyéb döntésekről itt olvashatsz részletesebben.

Ahhoz, hogy mindenki számára kedvező megoldást nyújthasson az önkormányzat, a képviselő-testületnek minél több véleményt meg kell ismernie.
A szavazás oldalon megírhatod véleményed, javaslatod, álláspontod a kaposmérői szennyvíz programmal kapcsolatban, kattints ide.
A kérdésedet, javaslatodat, véleményedet előre is köszönöm az eredményesebb képviselői munka érdekében. Hozzunk együtt jó döntést, találjunk közösen jó megoldást erre a régi problémára.

Ingyenes szennyvíz csatlakozás - füstbe ment terv!

Ne kelljen fizetni a lakosságnak ilyen nehéz gazdasági helyzetben - ez a javaslat lényege. A 2012 január 25-ei ülésen felvetettük, hogy a szennyvízcsatorna önerejét az önkormányzat biztosítsa, megnevezve az ehhez rendelkezésre álló forrást is. Ebben az esetben a lakosságnak nem kell fizetnie a 180-234 ezer forintos hozzájárulást.
Képviselőtársaimmal azon voltunk, hogy a csatornahálózat kiépítéséhez ne kelljen lakossági hozzájárulást gyűjteni. Ezt úgy lehet megoldani, ahogyan ez már egyszer sikerült, amikor az új ivóvíz kutat fúrattuk. Az ivóvíz szolgáltató amellett, hogy biztosítja a vízellátást, az önkormányzatnak bérleti díjat fizet a kutak, csövek és egyéb eszközök használatáért, ami egy igen tekintélyes összeg. Erre szerződése van az önkormányzatnak az elkövetkező 7 évre.
A képviselő testület a javaslatot 4:3 arányban nem támogatta.

Víziközmű társulat alakult Kaposmérőben

2012. április 5-én megalakult a Kaposmérői Víziközmű Társulat.

A lakosság (természetes személyek) az érdekeltségi hozzájárulás befizetésében a következő három, lehetőség közül választhatnak:

  • Egy összegben történő befizetés, minden egyes érdekeltségi egység után 180.000 Ft.
  • Lakás-takarékpénztári megtakarítás igénybevételével minden egyes érdekeltségi egység után 180.000 Ft; valamint a kamat- és egyéb költségek címén a hozzájárulás-tartozás fennállásának idejére havonta 1 200 Ft.
  • 5 év alatt 60 egyenlő részletben, havonta 3 900 Ft-os részletekben; ez esetben az érdekeltségi hozzájárulás összege minden egyes érdekeltségi egység után 234.000 Ft.

Kezdőoldal | Közösség | Hasznos | Intézmények | Civil élet | Közélet | Oldaltérkép

Keresés

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe
Kaposmérő mobil honlap